welke acteur speelde the penguin in batman returns

In de film Batman Returns uit 1992 van Tim Burton speelde Danny DeVito de rol van de Penguin. DeVito’s optreden als de Penguin werd zowel geprezen als bekritiseerd vanwege zijn griezeligheid. DeVito’s optreden wordt echter nog steeds beschouwd als een van de meest memorabele uitbeeldingen van het personage.

Source: i.ytimg.com

Were any penguins harmed in Batman Returns?

Een van de meer unieke aspecten van Tim Burtons film Batman Returns uit 1992 is dat de Penguin, een van de belangrijkste schurken, wordt gespeeld door Danny DeVito. Deze keuze is waarschijnlijk gemaakt om wat luchtigheid toe te voegen aan de verder donkere film, en DeVito’s optreden stelt niet teleur.

Hoewel DeVito’s Penguin minder bedreigend is dan andere incarnaties van het personage, slaagt hij er toch in om een ​​geloofwaardige bedreiging te zijn. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het feit dat DeVito zijn eigen stunts deed, waaronder gedurende langere tijd ondergedompeld zijn in ijskoud water.

Hoewel het duidelijk is dat er geen echte pinguïns gewond zijn geraakt tijdens het maken van Batman Returns, stond American Humane op de set om elke actie van dieren in de gaten te houden. Dit omvatte onder meer ervoor te zorgen dat de dieren die bij stunts werden gebruikt, goed werden opgeleid en goed werden behandeld.

Source: m.media-amazon.com

What is the Penguin in Batman Returns?

Oswald Cobblepot, ook wel bekend als de Penguin, wordt gespeeld door Danny DeVito in Tim Burtons film Batman Returns uit 1992. DeVito’s optreden in de rol is tegelijk de beste en de slechtste kijk op het personage, afhankelijk van wie je het vraagt.

Aan de ene kant is DeVito’s vertolking van Oswald Cobblepot verontrustend griezelig en perfect voor Burtons duistere en verwrongen visie op Gotham City. Aan de andere kant vinden sommige fans DeVito’s Penguin te overdreven en te campy.

Wat je mening ook is over DeVito’s kijk op het personage, het valt niet te ontkennen dat zijn optreden in Batman Returns een van de meest memorabele in de film is.

Source: m.media-amazon.com

What killed the Penguin in Batman Returns?

In de film Batman Returns uit 1992 van Tim Burton werd de Penguin gespeeld door Danny DeVito. The Penguin is een misvormde man die als baby werd achtergelaten in de Gotham Sewers. Opgegroeid met dieren in een dierentuin, wordt hij later een crimineel meesterbrein dat van plan is Gotham City over te nemen. De Penguin wordt gedood door Lew Moxons handlangers in de Gouden Eeuw. Hij wordt vermoord door de misdadiger van Carmine Falcone in Batman Begins. Bovendien heeft Batman een no kill-regel.

Source: i.ytimg.com

Who auditioned for Penguin in Batman Returns?

Toen Batman Returns in 1992 uitkwam, speelde Danny DeVito de Penguin. Hij was de eerste keuze van de producers voor de rol en hij gaf een onvergetelijke uitvoering. Er waren echter andere acteurs die in aanmerking kwamen voor de rol. Het gerucht ging dat Colin Farrell een van hen was.

Directeur Tim Burton heeft een verhaal bevestigd over Danny DeVito’s benadering van het spelen van de Penguin. Toen DeVito de rol aangeboden kreeg, vroeg hij blijkbaar aan Burton of hij wat beelden van pinguïns mocht zien. Burton stemde toe en DeVito ging verder met het bekijken van uren aan beelden van pinguïns voordat hij in karakter kwam.

Gotham City is de thuisbasis van een criminele circusbende die wordt geleid door de bizarre en sinistere Oswald Cobblepot, beter bekend als The Penguin. In Batman Returns bracht Danny DeVito deze iconische schurk tot leven met zijn optreden.

DeVito heeft onlangs de mogelijkheid besproken om terug te keren als de Penguin in een toekomstig project. Gezien zijn iconische status

Source: static1.srcdn.com

Tim Burton

Oswald Cobblepot, ook wel bekend als de Penguin, is een fictief personage in de film Batman Returns uit 1992, geregisseerd door Tim Burton.

De Penguin, gespeeld door Danny DeVito, is een gangster uit Gotham City die samenwerkt met Catwoman om Batman uit te schakelen.

DeVito’s optreden als de Penguin werd alom geprezen door zowel fans als critici, en velen noemden het een van de beste aspecten van de film. Burton zelf heeft gezegd dat DeVito’s kijk op het personage was geïnspireerd door The Cabinet of Dr. Caligari.

Als je een fan bent van Batman Returns, dan lijdt het geen twijfel dat je denkt dat Danny DeVito geweldig werk heeft geleverd als de Penguin.

Related Articles

Back to top button