welk schrijfgerei is uitgevonden door lewis

In 1884 vond Lewis Waterman de eerste praktische vulpen uit. Hij heeft het concept van de vulpen niet uitgevonden, maar hij heeft wel een aantal verbeteringen aangebracht die het praktischer en nuttiger hebben gemaakt. De uitvinding van Waterman gebruikte een capillaire werking om inkt uit een reservoir in de punt van de pen te trekken, waardoor blotting minder frequent werd en lekken werd voorkomen.

Source: www.wikitree.com

Edson Waterman in 1884

De vulpen is een van de belangrijkste schrijfinstrumenten die ooit zijn uitgevonden. Het werd uitgevonden door Lewis Edson Waterman in 1884 en heeft sindsdien een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we schrijven. De vulpen is een pen die een klein inktreservoir gebruikt om de inktvoorraad tijdens het gebruik aan te vullen. Dit zorgt voor een veel consistentere schrijfervaring en elimineert de noodzaak om de pen om de paar woorden te stoppen en in een inktpot te dopen.

Source: crowcanyonjournal.files.wordpress.com

De vulpen

In 1884 ontwikkelde en verwierf Lewis Edson Waterman een patent voor de vulpen met drie kanalen voor inkttoevoer. Dit verbeterde ontwerp zorgde voor een soepele inktstroom naar de penpunt en voorkwam het morsen van inkt zoals Waterman had meegemaakt. De vulpen van Waterman werd de standaard waaraan alle andere vulpennen werden beoordeeld, en zijn bedrijf domineerde jarenlang de markt.

Related Articles

Back to top button