welk land grenst aan myanmar china vietnam cambodja en thailand

Myanmar deelt landgrenzen met Thailand, Laos, China en India. Myanmar wordt ook begrensd door de Andamanse Zee en de Golf van Bengalen.

Source: i.ytimg.com

What are the 5 major mainland countries of Southeast Asia?

De vijf belangrijkste vastelandlanden van Zuidoost-Azië zijn Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Ze worden allemaal begrensd door Myanmar, China, Vietnam, Cambodja en Thailand.

Source: www.lionsroar.com

What are the 7 countries of East Asia?

Myanmar, China, Vietnam, Cambodja en Thailand grenzen allemaal aan Laos. Laos is het enige geheel door land omgeven land in Zuidoost-Azië en wordt begrensd door Cambodja, China, Myanmar, Thailand en Vietnam. De andere zes landen in Zuidoost-Azië zijn Brunei, Indonesië, Maleisië, de Filippijnen, Singapore en Oost-Timor.

Source: 4.bp.blogspot.com

What are the 11 countries in Southeast Asia?

Myanmar grenst aan China, Vietnam, Cambodja en Thailand. De 11 landen in Zuidoost-Azië zijn: Brunei, Birma (Myanmar), Cambodja, Timor-Leste, Indonesië, Laos, Maleisië, Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam.

Source: www.historynet.com

Is Myanmar and Thailand same?

Myanmar ligt in Zuidoost-Azië en vormt verschillende delen van de grens tussen Myanmar (Birma), Laos en Thailand; de rivier mondt uit in de Zuid-Chinese Zee in Zuid-China. Het vasteland van Zuidoost-Azië is verdeeld in de landen Cambodja, Laos, Myanmar (Birma), Thailand, Vietnam en de kleine stadstaat Singapore. Het omvat de landen Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand en Vietnam, soms ook het schiereiland Maleisië. Thailand is groter dan Laos en Cambodja samen, maar kleiner dan Birma. De fysieke regio’s waaruit Thailand bestaat, zijn het bergachtige noorden, de centrale vlaktes, het noordoostelijke plateau en het zuidelijke schiereiland. Zuidoost-Azië bestaat uit elf landen met een indrukwekkende diversiteit in religie, cultuur en geschiedenis: Brunei, Birma (Myanmar), Cambodja, Oost-Timor, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, de Filippijnen, Singapore en Vietnam. Het vasteland (Birma) is eigenlijk een verlengstuk van het Aziatische continent. Moslims zijn overal te vinden

Source: exhibitions.ushmm.org

Birma

Myanmar deelt landgrenzen met China, Vietnam, Laos en Thailand. Daarnaast ligt Myanmar vlakbij Cambodja.

Related Articles

Back to top button