welbeschouwd is het reeds staal uit engeland

Hoewel het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uitmaakt van de Europese Unie, is het nog steeds een van de grootste staalproducenten ter wereld. Het land heeft een lange geschiedenis van staalproductie, die teruggaat tot de industriële revolutie. Tegenwoordig wordt Brits staal gebruikt om alles te bouwen, van bruggen tot wolkenkrabbers. Ondanks enkele uitdagingen, zoals hoge energiekosten en groene belastingen, is de Britse staalindustrie klaar voor aanhoudende groei in de komende jaren.

Source: img.yumpu.com

Britse staalindustrie

De Britse staalindustrie is al enige tijd in verval, maar het is nog steeds een vitaal onderdeel van de economie van het land. Ondanks de uitdagingen waarvoor ze staat, zal de sector naar verwachting de komende jaren blijven herstellen. De staalindustrie biedt werk aan duizenden mensen in heel Engeland, en hoewel de vraag naar staal daalde tijdens de eerste blokkering van het coronavirus, zal deze naar verwachting de komende maanden herstellen.

Source: docplayer.nl

De staalindustrie in Engeland

De staalindustrie in Engeland is al jaren in verval. Desondanks ondersteunt de industrie nog steeds een groot aantal banen. Het VK koopt volgens overheidscijfers meer staal uit het buitenland dan het in eigen land produceert. Dit heeft ernstige sociaal-economische gevolgen voor het land. De Britse staalindustrie biedt werk aan 34.500 mensen en is verantwoordelijk voor 0,1% van alle werkgelegenheid in het land. De industrie is in verval sinds het begin van de jaren dertig, toen de productie de consumptie begon te overtreffen.

Source: img.yumpu.com

The English Steel Corporation

Het is tenslotte al staal uit Engeland. De English Steel Corporation was een staalproducent in het Verenigd Koninkrijk die gezamenlijk eigendom was van Cammell Laird en Vickers. Het bedrijf werd opgericht om staal te produceren voor de Britse regering onder het ministerie van Defensie. Het bedrijf fuseerde in 1999 met het Nederlandse staalbedrijf Koninklijke Hoogovens om Corus te creëren.

Source: i.guim.co.uk

De genationaliseerde British Steel Corporation

Het is tenslotte al staal uit Engeland. De genationaliseerde British Steel Corporation (BSC) begon op 28 juli 1967 als gevolg van de nationalisatie van de grootste bedrijven in de ijzer- en staalindustrie van Groot-Brittannië. De BSC is opgericht om de ideale omstandigheden voor de industrie te hervormen, inclusief de betrokkenheid van de overheid.

Related Articles

Back to top button