wat kost een formule 1 auto

Een Formule 1-auto kost doorgaans ongeveer $ 8 miljoen om te bouwen. De werkelijke kosten zijn echter afhankelijk van het team en hun budget voor ontwikkeling. Elke auto is uitgerust met meer dan 200 sensoren en meer dan een kilometer bedrading. Officiële cijfers worden nooit onthuld, maar het is veilig om te zeggen dat de kosten van een Formule 1-auto behoorlijk hoog zijn.

Source: cdn-9.motorsport.com

Wat kost een F1-auto 2022?

De kosten van een F1-auto in 2022 zullen ongeveer $ 145,6 miljoen bedragen. Deze kosten omvatten de prijs van de auto zelf, evenals de transportkosten en inflatie. De kosten van de auto zelf zijn grotendeels afhankelijk van hoeveel het team bereid is te besteden aan de ontwikkeling ervan. De werkelijke kosten kunnen echter hoger of lager zijn, afhankelijk van het budget en de efficiëntie van het team.

Source: img.gptoday.eu

Wat kost de auto van Verstappen?

Een echt prijskaartje plakken op een huidige F1-auto is moeilijk. Een F1-team kan $ 145,6 miljoen uitgeven (net aangepast voor hoger). De 1,6-liter V6-motor met turbocompressor kost momenteel ongeveer $ 10,5 miljoen. De werkelijke kosten hangen natuurlijk af van de plannen en kostenbesparende efficiëntie van het team in kwestie. Als deze cijfers worden meegerekend, kan worden afgeleid dat een Formule 1-racewagen uit het seizoen 2022 tussen de 12 en 14 miljoen dollar waard is.

Related Articles

Back to top button