wat is de hoofdstad van qatar

De hoofdstad van Qatar is Doha. De stad ligt aan de oostkust van het schiereiland Qatar in de Perzische Golf. Doha heeft ruim 800.000 inwoners en is de grootste stad van Qatar. De stad is een belangrijk financieel centrum in de regio en is de thuisbasis van veel bedrijven en organisaties.

Source: cdn.theathletic.com

Waar is Qatar de hoofdstad van?

Doha, de hoofdstad van Qatar en het belangrijkste financiƫle centrum, is de thuisbasis van het grootste deel van de bevolking van het land.
De focus op de export van aardgas wordt weerspiegeld door de futuristische skyline en ontwikkelingen aan het water. De Golf van Bahrein, een inham van de Perzische Golf, scheidt Qatar van het nabijgelegen Bahrein.

Source: www.kreston.com

Hoeveel inwoners heeft Qatar 2022?

De huidige bevolking van Qatar is 2.703.396 op basis van projecties van de laatste gegevens van de Verenigde Naties. De VN schat de bevolking op 1 juli 2022 op 3.059.000. Qatar, officieel de staat Qatar, is een land in West-Aziƫ. Het bezet het kleine schiereiland Qatar aan de noordoostkust van het Arabische schiereiland. De hoofdstad is Doha, waar meer dan 80% van de inwoners van het land wonen.

Related Articles

Back to top button