waar ligt wales op de kaart

Wales is een land dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk en het eiland Groot-BrittanniĆ«, begrensd door Engeland in het oosten en de Atlantische Oceaan en de Ierse Zee in het westen. Het is geografisch gepositioneerd op het noordelijk en westelijk halfrond van de aarde. Wales wordt in het oosten begrensd door Engeland; de Ierse Zee in het westen; het Kanaal van Bristol naar het zuiden; en door de Cambrian Mountains, Snowdonia en Brecon Beacons in de noordelijke en centrale regio’s. Cardiff is de hoofdstad van Wales, met een bevolking van ongeveer 346.100 mensen.

Source: upload.wikimedia.org

Waar hoort Wales bij?

Wales is een land in het Verenigd Koninkrijk. Het wordt begrensd door Engeland in het oosten, de Ierse Zee in het noorden en westen, en het Kanaal van Bristol in het zuiden. Wales heeft een totale oppervlakte van 2.064.100 vierkante kilometer (798.200 vierkante mijl). De hoofdstad van Wales is Cardiff en de dichtstbevolkte stad is Swansea.

Source: www.thesun.co.uk

Wat is Wales van Engeland?

Wales is een land dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. Het wordt begrensd door Engeland in het oosten, de Ierse Zee in het noorden en westen, en het Kanaal van Bristol in het zuiden. Wales heeft een totale oppervlakte van 20.779 vierkante kilometer (8.023 vierkante mijl), waarmee het ongeveer zo groot is als Massachusetts in de Verenigde Staten. De bevolking van Wales is ongeveer 3 miljoen mensen. De hoofdstad is Cardiff, dat in het zuiden van het land ligt.

Related Articles

Back to top button