voor die nederlander wordt het gewoon

Terwijl we in Noord-Amerika de Nederlanders misschien gek vinden vanwege hun liefde voor citaten, spreekwoorden en gezegden, wordt het in Nederland gewoon gezien als onderdeel van het leven. In een cultuur waar wijsheid hoog in het vaandel staat, is het geen verrassing dat Nederlanders een gezegde hebben voor zo ongeveer alles – inclusief liefde, succes, leven, persoonlijkheid, weer en familie. En hoewel sommige van deze spreekwoorden ons in eerste instantie misschien een beetje vreemd in de oren klinken, bieden ze eigenlijk een geweldig advies dat we allemaal zouden kunnen gebruiken om te horen. Dus de volgende keer dat je je down voelt of een beetje inspiratie nodig hebt, onthoud dan deze dertig Nederlandse spreekwoorden en laat ze je op weg helpen.

Source: outdooroutfitter.nl

De geschiedenis van de Dutch Oven

De Dutch Oven bestaat al eeuwen en heeft een lange en fascinerende geschiedenis. Het eerste geregistreerde exemplaar van de Nederlandse oven was in de 17e eeuw en werd al snel over de hele wereld gebruikt. De Dutch Oven is een grote gietijzeren kookpot die perfect geschikt is voor gebruik op open vuur. Het wordt meestal gesloten gebruikt en kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Of je nu een grote pan stoofpot wilt koken of een brood wilt bakken, de Dutch Oven is het perfecte gereedschap voor deze klus.

De Dutch Oven heeft in de loop der jaren wat veranderingen ondergaan, maar het basisontwerp is hetzelfde gebleven. Paul Revere wordt gecrediteerd met het verfijnen van de Nederlandse oven nadat deze naar de koloniƫn kwam. Hij verbeterde het dekselontwerp en voegde handvatten toe om het gebruik gemakkelijker te maken. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten Nederlandse ovens beschikbaar, maar ze delen allemaal een gemeenschappelijke voorouder in die vroege dagen van koken boven een open vuur.

Source: bbq-helden.nl

Wat is een Dutch Oven?

Een Dutch Oven is een dikwandige kookpot met een goed sluitend deksel. Het wordt een Nederlandse oven genoemd omdat Darby, die eerder in de 18e eeuw het patent kreeg voor het gieten van ijzer, besloot dat het in Nederland moest worden gegoten. Een Dutch Oven is een stevige pot met deksel die is ontworpen om vlees en groenten te bruinen en vervolgens op de kookplaat te laten sudderen of in de oven te smoren. Een Dutch Oven is in wezen een grote pan met een deksel die is ontworpen om heel weinig stoom te laten ontsnappen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een stoofpotje kookt dat je vochtig wilt houden.

Source: www.patesserie.com

Hoe gebruik je een Dutch Oven

Dutch Ovens zijn een van de meest veelzijdige kookgerei die je kunt hebben. Ze kunnen worden gebruikt voor bakken, smoren, braden en schroeien, waardoor ze perfect zijn voor een breed scala aan recepten. Hoewel ze in het begin misschien ontmoedigend lijken, zijn Dutch Ovens eigenlijk vrij eenvoudig te gebruiken. Met een beetje oefening kook je in een mum van tijd heerlijke maaltijden.

Source: bbq-helden.nl

De voordelen van het gebruik van een Dutch Oven

Een Dutch Oven is onmisbaar in de keuken, zwaar en dik genoeg om warmte te geleiden en vast te houden en diep genoeg om grote stukken vlees te verwerken. Roosteren: wanneer ze in een oven worden geplaatst, geleiden Nederlandse ovens warmte en brengen deze vanuit alle richtingen naar het voedsel binnen. Het vermogen van de Dutch Oven om de warmte vast te houden is geweldig voor het braden van voedsel. Naast het feit dat hij je eten langzaam kan garen, houdt de Dutch Oven je eten ook lang warm en lang.

Related Articles

Back to top button