tot hoe laat mag je klussen

Er is geen universeel antwoord op deze vraag, aangezien de arbeidswetgeving van land tot land verschilt. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld hebben de meeste werknemers recht op een pauze van minstens 20 minuten na elke 6 uur werk. Bovendien mogen werknemers niet meer dan gemiddeld 48 uur per week werken, tenzij ze daar uitdrukkelijk mee hebben ingestemd.

Source: www.huisvlijt.com

Hoe laat mogen buren boren?

Hoewel de tijden in het hele land verschillen, is de standaardtijd dat bouwers kunnen beginnen met werken tussen 8.00 en 18.00 uur van maandag tot en met vrijdag en tussen 8.00 en 13.00 uur op

We moeten accepteren dat bouwwerkzaamheden vaak luidruchtig zijn en dat veel klussen niet kunnen worden gedaan zonder wat gekraak en gebonk. Dit geeft mensen (particuliere bouwers of handelaars) echter geen toestemming om geluidsoverlast te veroorzaken. De wetgeving stelt dat het geluid dat de oorzaak is van de klacht ofwel schadelijk voor de gezondheid moet zijn (of dreigt te zijn), ofwel veroorzaakt ze ergernis. Dit betekent dat als het bouwlawaai van je buren je ‘s nachts wakker houdt, ze mogelijk in strijd zijn met de wet.

Vermijd luidruchtige taken in de vroege ochtend of late avond. Als je doe-het-zelf-project meerdere dagen duurt, bespreek je plannen dan vooraf met je buren. Laat het hen weten:

Wat je van plan bent; Hoe lang u verwacht dat de werkzaamheden zullen duren

Source: wrldrels.org

Welke tijden mag je lawaai maken?

Voor veel activiteiten gelden geluidsbeperkingen, zowel overdag als ‘s nachts. tuinarchitecten mogen meestal overdag werken, maar moeten na 22.00 uur of 23.00 uur niet te veel lawaai maken. Het geluid van boren en hameren is bijzonder storend en moet na 21.00 uur of vóór 8.00 uur worden vermeden. Bouwlawaai mag tussen 20.00 uur en 07.00 uur niet luider zijn dan vijf decibel boven het achtergrondgeluidsniveau. Rockmuziek kan voor de een plezierig zijn en voor de ander een irritant geluid, dus het is belangrijk om rekening te houden met je buren als je harde muziek speelt.

Related Articles

Back to top button