ramp waarbij men geen baat heeft

1. Rampen en calamiteiten zijn een test van het geduld van de gelovige.
2. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):
3. Of denkt u dat u het Paradijs zult binnengaan zonder de beproevingen die degenen zijn overkomen die vóór u zijn overleden? ‘Wanneer (zal) de hulp van Allah komen?’ Ja! Zeker, de hulp van Allah is nabij!” [Koran 2:214]

4. Rampen vergroten de schaarste en verminderen de output van economieën.
5. Eenvoudig gezegd zijn inputs nodig voor outputs; minder inputs betekent minder outputs. Dit is een van de redenen waarom is aangetoond dat rampen leiden tot verlagingen van het bruto binnenlands product (bbp). Uit een studie van de Wereldbank blijkt dat elke procentpunt daling van het bbp als gevolg van een ramp gemiddeld 28 miljard dollar kost.

Source: europepmc.org

De grote Depressie

Een zeldzame ramp, een pandemie van het coronavirus, heeft geleid tot een tragisch groot aantal doden en wijdverspreide economische verwoesting. De Grote Depressie van de jaren dertig was een soortgelijke wereldwijde gebeurtenis, waar niemand ongeschonden uit kwam. De pandemie heeft een nog grotere impact gehad op de wereldeconomie, met bedrijven die hun deuren hebben gesloten, toeleveringsketens zijn verstoord en de werkloosheid een recordhoogte heeft bereikt. Naar schatting veroorzaakte de Grote Depressie wereldwijd een verlies van $ 1 biljoen aan rijkdom, en het duurde jaren voordat de wereldeconomie zich herstelde.

Source: theculturetrip.com

De Holocaust

De Holocaust was een ramp waar niemand van profiteerde. De nazi’s vermoordden zes miljoen joden, evenals Roma, politieke dissidenten en homoseksuelen. Duitse burgers profiteerden van het nazi-beleid, maar het land als geheel lag na de oorlog in puin. Holocaustoverlevenden hebben hun leven gewijd om ervoor te zorgen dat de wereld nooit vergeet wat er is gebeurd.

Related Articles

Back to top button