prader willi syndroom wat is het

Prader-Willi-syndroom is een zeldzame genetische aandoening die een breed scala aan lichamelijke symptomen, leerproblemen en gedragsproblemen veroorzaakt. In de kindertijd wordt deze aandoening gekenmerkt door een zwakke spiertonus (hypotonie), voedingsproblemen, slechte groei en vertraagde ontwikkeling. Mensen met het Prader-Willi-syndroom hebben een onverzadigbare eetlust die kan leiden tot obesitas en aanverwante gezondheidsproblemen. De behandeling richt zich op het beheersen van de symptomen en het voorkomen van complicaties.

Source: image.gezondheid.be

What is the cause of Prader-Willi syndrome?

Een klassiek teken van het Prader-Willi-syndroom is een constant verlangen naar voedsel, wat resulteert in een snelle gewichtstoename, beginnend rond de leeftijd

Het Prader-Willi-syndroom wordt veroorzaakt door een genetische verandering op chromosoom nummer 15.

Source: image.gezondheid.be

What are the 5 primary signs of Prader-Willi syndrome?

Prader-Willi-syndroom is een genetische aandoening die wordt gekenmerkt door zwakke spiertonus, voedingsproblemen, slechte groei en vertraagde ontwikkeling. Andere kenmerken van de aandoening zijn onder meer een zwakke kreet, gelaatstrekken zoals een smalle neusbrug en een hoog voorhoofd, en een overmatige eetlust die kan leiden tot gevaarlijke gewichtstoename.

Related Articles

Back to top button