in welke italiaanse stad wordt de palio gehouden

De Palio van Siena is een van de belangrijkste en meest gekoesterde evenementen in heel Italië. Deze paardenrace, die twee keer per jaar plaatsvindt, op 2 juli en 16 augustus, is een diepgewortelde traditie in de Toscaanse stad. De race wordt gehouden tussen de stadsdelen, elk vertegenwoordigd door een paard en ruiter. De concurrentie is moordend en de sfeer elektrisch. Als je op zoek bent naar een evenement dat echt de geest van Italië weergeeft, zoek dan niet verder dan de Palio van Siena.

Source: www.travelingintuscany.com

De Palio van Siena: een kort overzicht

De Palio di Siena van het Latijnse pallium, meervoud: Palii, is een paardenrace die twee keer per jaar wordt gehouden, op 2 juli en 16 augustus, in Siena, Italië. De Palio di Siena is een van de meest verwachte zomerevenementen in Toscane. Met een eeuwenoude oorsprong vindt de beroemdste paardenrace van Italië twee keer per jaar plaats in het hart van de Toscaanse stad Siena. Het is niet zomaar een race, het is een passie.

Wat is de Palio? De Palio is het belangrijkste evenement in Siena en vindt plaats op 2 juli en 16 augustus. De Palio van Siena is een wedstrijd van de districten van de stad: het is een paardenrace en er zijn een groot aantal regels, gewoonten en praktijken bij betrokken, allemaal strikt verbonden met de geschiedenis van het evenement.

De Palio di Siena dateert uit het begin

Source: cdn1.discovertuscany.com

Wanneer is de Palio van Siena?

De Palio van Siena is een van de meest populaire en bekende paardenraces ter wereld. Het wordt twee keer per jaar gehouden, op 2 juli en 16 augustus, in de stad Siena, Italië. De race wordt verreden rond het Piazza del Campo, een groot schelpvormig plein dat in het centrum van de stad ligt.

De Palio is een paardenrace zonder zadel die bestaat uit 10 paarden en ruiters, die verschillende buurten of “contrade” binnen Siena vertegenwoordigen. De race duurt slechts 90 seconden, maar het is een zeer intense en opwindende gebeurtenis. Er zijn vaak ongevallen en lekkages, die bijdragen aan het drama en de opwinding van de race.

De Palio is veel meer dan alleen een paardenrace. Het is een historische traditie die teruggaat tot 1633 en het is een zeer belangrijke gebeurtenis voor de inwoners van Siena. De race is een symbool van trots en competitie

Related Articles

Back to top button