hoe wordt een japans stripverhaal genoemd

Een Japanse strip heet een manga. Manga zijn Japanse strips of graphic novels die dateren uit het begin van de 20e eeuw. Manga is meestal in series en omvat vele genres, waaronder actie-avontuur, romantiek, komedie en horror. Enkele van de meest populaire manga zijn Doraemon, Dragon Ball, City Hunter, Dr. Slump, Sailor Moon, Cobra, Akira en Ranma.

Source: movilforum.com

Wat is manga?

Manga is een Japans stripboek dat bestaat uit strips en tekenfilms. Het is ook een woord dat in het Japans “strips” of “tekenfilms” betekent. Manga maakt al eeuwenlang deel uit van de Japanse cultuur. Het is een manier om verhalen te vertellen met behulp van afbeeldingen en woorden. Manga varieert meestal van 150 tot 350 pagina’s en is 1 tot 2 inch dik.

Source: www.dameocio.com

De geschiedenis van manga

Manga zijn strips of graphic novels afkomstig uit Japan. Ze nemen meestal de vorm aan van op spraakballonnen gebaseerde strips en worden meestal in serienummers gepubliceerd in mangatijdschriften. Manga heeft een lange en rijke geschiedenis, die teruggaat tot het begin van de 19e eeuw. De vorm van manga zoals we die nu kennen, begon vorm te krijgen aan het einde van de 19e eeuw, met verschillende vroege mangakunstenaars die werken creëerden die het medium jarenlang zouden beïnvloeden. Vandaag de dag wordt manga genoten door lezers van alle leeftijden over de hele wereld, en zijn populariteit lijkt niet af te nemen. Als je meer wilt weten over deze fascinerende kunstvorm, lees dan verder voor een korte geschiedenis van manga.

Related Articles

Back to top button