hoe wordt een holte in de schedelbeenderen genoemd?

Er zijn acht schedelbotten in de menselijke schedel. Deze botten zijn de frontale, occipitale, sphenoïde en ethmoid botten, en twee elk van de pariëtale en temporale botten. Deze botten vormen de schedelholte, een ruimte die wordt begrensd door de calvaria (schedelkap) en de laterale en posterieure zijden van de schedel. De schedelgroeven zijn drie verdiepingen in de bodem van deze holte.

Source: edge.churchdesk.com

Wat is de medische term voor een holte?

Een holte in de schedelbotten wordt de schedelholte genoemd. Deze ruimte wordt omsloten door de botten van de schedel en bevat de hersenen en hersenstam. Het neurocranium vormt de schedelholte die de hersenen en hersenstam omringt en beschermt.

Source: images.genius.com

Welke holtes zijn er?

Er zijn acht schedelbotten in de menselijke schedel, die de schedelholte vormen. Deze holte herbergt en beschermt de hersenen. De schedelbotten worden bij elkaar gehouden door unieke gewrichten die hechtingen worden genoemd. De complexe bodem van de schedelholte wordt gevormd door de frontale, ethmoid, sphenoid, temporale en occipitale botten. Het neurocranium, ook wel de schedelholte genoemd, is het bovenste en achterste deel van de schedel dat de hersenen bevat en beschermt.

Related Articles

Back to top button