hoe weet je of een ei nog goed is

De watertest voor de versheid van eieren Vul eerst een kom of glas met ongeveer tien centimeter koud water en leg je ei(en) er voorzichtig in.

Als het ei zinkt, is het vers. Als het naar boven kantelt of zelfs zweeft, is het niet zo fris maar nog steeds bruikbaar. Als het ei horizontaal ligt, is het op zijn verst.

Om de drijftest uit te voeren, plaatst u uw ei voorzichtig in een kom of emmer water. Als het ei zinkt, is het vers. Als het naar boven kantelt of zelfs zweeft, is het niet zo fris maar nog steeds bruikbaar.

Source: image.isu.pub

Kun je een ei van 3 weken oud eten?

De beste manier om te zien of een ei nog goed is, is door de vlottertest te doen. Vul een kom met koud water en leg het ei voorzichtig in het water. Als het ei naar de bodem zakt en plat ligt, is het nog goed. Als het ei drijft of overeind blijft staan, is het niet meer goed en mag het niet gegeten worden.

Source: i.ytimg.com

Kun je eieren eten die over datum zijn?

De beste manier om te zien of een ei nog goed is, is door de houdbaarheidsdatum op de doos te controleren. Eieren zijn tot 30 dagen houdbaar nadat ze zijn verpakt. Een andere manier om te zien of een ei nog goed is, is door de watertest te doen. Vul voor deze test een kom met koud water en doe je ei erin. Als het ei naar de bodem zakt, is het nog goed. Als het drijft of als de stompe punt uit het water springt, is dit een indicatie dat een ei ouder is dan een ei dat naar de bodem zinkt

Related Articles

Back to top button