hoe noem je mensen uit senegal

Met andere woorden, hoe heten mensen uit Senegal? Een persoon uit Senegal en/of een burger van Senegal wordt Senegalees genoemd. De mensen van Senegal behoren tot een aantal etnische groepen РWolof, Fula, Serer, Jola, Malinké en Soninke Рen leven vreedzaam naast elkaar in het land. In Senegal vormen de Wolof de grootste etnische groep (~ 43,3%), terwijl ze elders een minderheid vormen. Ze noemen zichzelf Wolof en spreken de Wolof-taal. Wolof is synoniem geworden met Senegal. Het Wolof-volk, de taal, de cultuur en de tradities zijn met het land meegegroeid en hebben zich verweven in het weefsel van de Senegalese samenleving. Aangenomen wordt dat de huidige bevolking van Senegal een mengeling is van volkeren die vanuit het noorden en het oosten naar de regio zijn getrokken. Ondanks zijn relatief kleine omvang herbergt Senegal een rijke diversiteit aan culturen en talen. Hoewel de meerderheid van de bevolking moslim is, hebben ze vaak animistische overtuigingen

Source: news.trust.org

Hoe noem je inwoners van Senegal?

Zo worden de mensen van Senegal Senegalezen genoemd omdat ze langs de rivier wonen die zijn naam aan het land geeft. Bovendien zijn er Wolof, Fula, Toucouleur, Soninke en andere etnische groepen in Senegal. Met andere woorden, hoe heten mensen uit Senegal? Een persoon uit Senegal en/of een burger van Senegal wordt Senegalees genoemd. Het is misschien ook interessant om te weten dat elke persoon die in Senegal is geboren uit een ascendant in de eerste graad die in Senegal is geboren, Senegalezen is. Een persoon wiens gewone verblijfplaats in Senegal is, is Senegalezen. Ongeveer 200.000 buitenlanders hebben ervoor gekozen om naar Senegal te emigreren en wonen daar momenteel, voornamelijk in Dakar. Hun vestiging in het land werd begunstigd door de gastvrijheid van het Senegalese volk en door de vrede en stabiliteit die Senegal kenmerkt.

Source: upload.wikimedia.org

Waar staat Senegal bekend om?

Zo worden de mensen van Senegal Senegalezen genoemd omdat ze langs de rivier wonen die zijn naam aan het land geeft. Het Wolof-volk is een West-Afrikaanse etnische groep die voorkomt in het noordwesten van Senegal, Gambia en de zuidwestelijke kust van Mauritani√ę. In Senegal vormen de Wolof bijna twee vijfde van de bevolking en hebben ze een sterk gestratificeerde samenleving met een erfelijke adel. Senegal is ook de thuisbasis van verschillende andere etnische groepen, waaronder de Fulani, die ongeveer 18% van de bevolking uitmaken. De relatie tussen de Wolof en Fulani is er een van tolerantie en wederzijdse grappen.

Related Articles

Back to top button