hoe noem je inwoners van qatar

De inwoners van Qatar worden Qataris genoemd. Het zijn Arabieren. De officiële taal van Qatar is Arabisch, maar veel mensen spreken ook Engels. Zelfs in de Arabische wereld zijn er variaties in de manier waarop je “Qatar” zegt, en de meeste klanken hebben geen Engelse equivalenten.

Source: i.travelwaiting.com

De lokale mensen

Begin 2017 telde Qatar in totaal 2,6 miljoen inwoners, van wie 313.000 Qatari-burgers en 2,3 miljoen expats. De officiële religie is de islam en de meerderheid van de inwoners zijn soennitische moslims. Inwoners van Qatar kunnen worden onderverdeeld in drie groepen: de bedoeïenen, Hadar en Abd. De bedoeïenen stammen af ​​van de nomaden van het Arabische schiereiland en worden beschouwd als de vroegste bewoners van Qatar. De Hadar zijn afstammelingen van kolonisten die naar Qatar kwamen vanuit wat nu Saoedi-Arabië, Koeweit, Bahrein en andere delen van het Arabische schiereiland is. De Abd zijn slaven of bevrijde slaven die door Arabische handelaren vanuit Afrika of India naar Qatar zijn gebracht.

Source: themoney.co

De Qatarezen

Hoe noem je iemand uit Qatar? Met andere woorden, hoe worden mensen uit Qatar genoemd? Een persoon uit Qatar en/of een burger van Qatar

Begin 2017 bedroeg de totale bevolking van Qatar 2.
6 miljoen, met 313.000 van hen Qatarese burgers en 2.
3 miljoen expats.
De officiële religie is de islam.
Mensen en cultuur Mensen uit Qatar worden Qataris genoemd. Het zijn Arabieren. De officiële taal van Qatar is Arabisch, maar veel mensen spreken ook Engels, Hindi, Urdu, Bengaals en Tagalog.

Identificatie Inwoners van Qatar kunnen worden onderverdeeld in drie groepen: de bedoeïenen, Hadar en Abd. De bedoeïenen stammen af ​​van de nomaden van het Arabische schiereiland en vormen ongeveer 20 procent van de bevolking. De Hadar (“kolonisten”) zijn Arabieren die al meerdere generaties in Qatar wonen maar hun culturele identiteit hebben behouden

Related Articles

Back to top button