hoe maak je een screenshot op laptop

Als u een screenshot op uw laptop wilt maken, zijn er een paar verschillende manieren waarop u dit kunt doen. De eenvoudigste manier is om de Windows-toets en de ‘PrtScn’-knop (PrintScreen) tegelijk in te drukken. Hiermee wordt een screenshot van uw volledige scherm gemaakt en wordt dit automatisch opgeslagen als een bestand in de map Screenshots.

U kunt ook het camerapictogram gebruiken of op de Windows-toets + Alt + PrtScn-toetsen drukken om een ​​screenshot te maken. Hiermee wordt vastgelegd wat er momenteel op uw scherm wordt weergegeven en u kunt het vervolgens in een beeldbewerkingsprogramma zoals Microsoft Paint of Photoshop plakken om het als een afbeeldingsbestand op te slaan.

Als u een screenshot wilt maken van slechts een deel van uw scherm, kunt u de Knipprogramma gebruiken. Hiermee kunt u een deel van uw scherm selecteren om vast te leggen en u kunt er zelfs aantekeningen aan toevoegen voordat u het als een afbeeldingsbestand opslaat.

Source: movilforum.com

Waar vind je een screenshot op laptop?

Om een ​​screenshot te maken op Windows 10 of Windows 11 en het bestand automatisch op te slaan in de map Screenshots, drukt u tegelijkertijd op de Windows-toets + Print Screen-toetsen. De schermafbeelding wordt standaard opgeslagen in de map “Video’s” in PNG-indeling. Om screenshots te maken en ze automatisch op te slaan, drukt u tegelijkertijd op de Windows- en Print Screen-toetsen.

Om een ​​afbeelding van uw scherm naar uw klembord te kopiëren, drukt u gewoon op de Print Screen-toets (of Fn+Print Screen op sommige laptops). Windows slaat een afbeelding van uw volledige scherm op en slaat deze vervolgens op uw klembord op. U kunt het in elk programma plakken dat afbeeldingen ondersteunt, zoals Microsoft Word of Paint.

Source: movilforum.com

Welke toetsen voor screenshot?

Om een ​​screenshot te maken op Windows 10 of Windows 11 en het bestand automatisch op te slaan in de map Screenshots, drukt u op de knop Windows

Print Screen-toets: kopieer het volledige bureaublad naar het klembord; Windows + Print Screen: sla een screenshot op als een bestand;

Open het venster dat u wilt vastleggen en druk op de toetsen Alt + Print Screen op uw toetsenbord.
Het besturingssysteem slaat de schermafbeelding op
Ik zal je laten zien hoe je een blikje kunt nemen

Related Articles

Back to top button