hoe lang is een hond loops

De warmtecyclus van een hond duurt meestal tussen de 2 en 4 weken. De exacte tijdsduur kan echter variƫren, afhankelijk van de grootte, het ras en de leeftijd van de hond. Tijdens de loopsheid zal de hond vruchtbaar zijn en kunnen paren.

Source: leeuwardencityofliterature.nl

Hoe lang blijft een loopse hond bloeden?

De eerste tekenen dat uw hond krols is, zijn de zwelling van haar vulva en felrode bloederige afscheiding. Deze fase wordt pro-oestrus genoemd. “Tijdens deze fase zal er wat bloedverlies optreden, maar dit duurt over het algemeen slechts 3-5 dagen”, zegt Dr. Jennifer Coates, een dierenarts op JustAnswer.com.

Uw hond bloedt slechts ongeveer de helft van de totale cyclus, meestal 7 tot 10 dagen. Over het algemeen bloeden grotere honden meer dan kleinere honden, maar alle honden zullen bloederige afscheiding hebben tijdens hun loopsheid. Sommige honden hebben een zeer lichte bloeding die nauwelijks merkbaar is, terwijl andere een hevige bloeding hebben die de hele duur van hun warmtecyclus kan aanhouden.

Source: img.yumpu.com

Hoe weet je dat de loopsheid over is?

De warmtecyclus van een hond duurt ongeveer 21 dagen, met bloedingen gedurende de eerste twee tot vier weken. De hele cyclus vindt plaats in de loop van vijf tot zes weken. Tekenen dat een hond krols is, zijn onder meer vaker plassen, gezwollen vulva en gedragsveranderingen. Om te weten wanneer de loopsheid van een hond voorbij is, zoekt u naar de afwezigheid van deze tekenen en naar wanneer ze geen interesse meer heeft in reuen.

Related Articles

Back to top button