hoe laat gaat de zon onder

Hoe laat gaat de zon onder? Veel mensen stellen deze vraag omdat ze willen weten wanneer het tijd is om hun dag te beginnen. Het antwoord op deze vraag is dat de zon op verschillende tijdstippen ondergaat, afhankelijk van waar ter wereld je bent. In de Verenigde Staten gaat de zon op verschillende tijdstippen onder, afhankelijk van in welke staat u zich bevindt. In New York gaat de zon bijvoorbeeld onder om 20:00 uur EST, terwijl in Californië de zon ondergaat om 18:00 uur PST.

Source: leeuwardencityofliterature.nl

Hoe lang duurt het voordat het donker is na zonsondergang?

Kortom, het duurt tussen de 70 en 140 minuten voordat de zon voorbij 18º onder de horizon gaat en de nachtfase bereikt. Echter, dichter bij de evenaar, ervan uitgaande dat het een heldere avond is, wordt het ongeveer een uur na zonsondergang volledig donker.

Tussen zonsondergang en volle duisternis zijn die momenten die veranderen van gouden uur naar schemering. In sommige staten kan het iets langer duren voordat de zon ondergaat. De tijd die nodig is om donker te worden, hangt volledig af van de locatie waar sterren worden waargenomen.

In de VS kun je de sterren ongeveer 70 minuten na zonsondergang zien, maar in andere delen van de wereld kan het veel langer duren voordat het donker wordt. Verrassend genoeg is dit antwoord niet zo eenvoudig te beantwoorden. Op de evenaar kan het slechts 30 of 40 minuten duren om echte duisternis te bereiken.

Degenen die in Alaska wonen, moeten daarentegen mogelijk dichter bij twee uur na zonsondergang wachten voordat ze kunnen

Source: docplayer.nl

Wat is het vroegst dat de zon onder gaat?

De zon komt altijd op in het oosten en gaat onder in het westen, maar de vroegste zonsondergang valt op 7 december om 16:28 uur, terwijl de laatste zonsopgang op 3 en 4 januari 2021 valt. de zon zo vroeg mogelijk ondergaat, noteer 7 december in uw agenda!

Related Articles

Back to top button