hoe heet een inwoner van qatar

De naam van een inwoner van Qatar is ofwel zijn persoonlijk identificatienummer (PIN) of zijn verblijfsvergunningsnummer. Qatar geeft verschillende soorten visa af voor zijn inwoners en burgers, waaronder het familiebezoekvisum voor Qatar. Met een gezinsverblijfsvisum kan een buitenlandse werknemer zijn naaste familieleden, zoals zijn vrouw en kinderen, sponsoren voor een verblijf in Qatar. De voordelen van het hebben van een verblijfsvergunning in Qatar zijn onder meer het hebben van een permanent huis en het kunnen werken en wonen in het land.

Source: i.guim.co.uk

Een korte geschiedenis van Qatar

De geschiedenis van Qatar strekt zich uit van de eerste duur van menselijke bewoning tot zijn vorming als een moderne staat. Menselijke bewoning van Qatar dateert uit de neolithische periode, met de vroegst bekende nederzettingen die dateren van rond 8000 voor Christus. Het schiereiland was later de thuisbasis van verschillende beschavingen, waaronder de Dilmun-beschaving, het Sassanidenrijk en het islamitische Umayyad-kalifaat. Qatar was een Brits protectoraat van 1916 tot 1971, toen het onafhankelijk werd.

Vandaag de dag is Qatar een constitutionele monarchie met Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani als emir en Hassan Ali Bin Khalfan al-Sulaiti als premier. Het land heeft de op twee na grootste aardgasreserves ter wereld en is de grootste exporteur van vloeibaar aardgas. Qatar is ook de thuisbasis van Al Jazeera, een internationaal nieuwsnetwerk met hoofdkantoor in Doha.

Source: cdn.nos.nl

De mensen van Qatar

Hoe noem je iemand uit Qatar? Met andere woorden, hoe worden mensen uit Qatar genoemd? Een persoon uit Qatar en/of een inwoner van Qatar wordt doorgaans een “Qatari” genoemd.

Related Articles

Back to top button