hoe heet een herenschoen met gaatjes

Een herenschoen met gaten wordt een brogue genoemd. Brogues zijn meestal gemaakt van leer en hebben decoratieve perforaties langs de naden en op de toebox. De term “brogue” komt van het Ierse woord voor schoen, en deze schoenen werden oorspronkelijk gedragen door landarbeiders in Ierland. Tegenwoordig worden brogues door zowel mannen als vrouwen gedragen als geklede schoenen en zijn ze verkrijgbaar in verschillende stijlen.

Een herenschoen met gaten wordt een “brogue” genoemd.

Een herenschoen met gaten wordt een “brogue” genoemd. Het woord “brogue” komt van het Gaelische woord bróg, wat “schoen” betekent. De gaten in de schoen waren oorspronkelijk in het leer geponst om water weg te laten lopen, maar ze zijn in de loop van de tijd meer decoratief geworden. Brogues kunnen van elk materiaal worden gemaakt, maar ze zijn meestal gemaakt van leer.

Source: www.gutenberg.org

Brogues kunnen gemaakt zijn van leer of canvas.

Brogues kunnen gemaakt zijn van leer of canvas en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen en materialen. De traditionele brogue is gemaakt van bruin leer, maar brogues zijn nu verkrijgbaar in zwart, wit en andere kleuren. Brogues zijn er in verschillende materialen zoals canvas en leer.

Source: upload.wikimedia.org

De gaten in een brogue worden ‘perforaties’ genoemd.

De perforaties op een brogue zijn kleine gaatjes die een decoratief patroon vormen. Deze gaten helpen om de schoen te ventileren en de voet droog te houden. De term ‘brogue’ komt van het Gaelische woord ‘bróg’, wat ‘schoen’ betekent.

Source: stylink.nl

Brogues worden meestal gedragen met gekledere kleding.

Brogues worden meestal gedragen met geklede kleding. Ze kunnen worden gecombineerd met een blazer voor een meer formele look, of met een eenvoudig T-shirt en jeans voor een meer casual look. Brogues zijn ook verkrijgbaar in verschillende hakhoogtes, zodat je het perfecte paar kunt kiezen dat bij je stijl past.

Related Articles

Back to top button