hoe heet de schrijver van pinokkio

De auteur van Pinocchio is Carlo Lorenzini, die ook het pseudoniem Carlo Collodi droeg. Collodi werd geboren in Florence, Italië in 1826 en stierf in 1890. Hij is vooral bekend van zijn kinderfantasieroman The Adventures of Pinocchio, die voor het eerst in series verscheen in de Italiaanse krant Il Giornale dei Bambini.

Source: i1.wp.com

Wie schreef het sprookje Pinokkio?

Carlo Collodi is de auteur van de kinderfantasieroman Pinocchio. Hij schreef ook het sprookje Pinokkio, dat voor het eerst werd gepubliceerd in 1883.

Source: images6.fanpop.com

Hoe heet de maker van Pinokkio?

De schrijver van Pinokkio is Carlo Collodi. De maker van Pinokkio is Carlo Collodi.

Source: data.atomiyme.com

Hoe oud is Pinokkio?

De schrijver van Pinokkio is Carlo Collodi. Hij werd geboren in 1826 in Florence, Italië. Hij was net twintig jaar oud toen hij begon te werken als catalogusredacteur bij een belangrijke bibliotheek in de Toscaanse hoofdstad. Zijn eerste werken werden gepubliceerd in het tijdschrift “24”. Hij stierf in 1890 in Firenze.

Source: upload.wikimedia.org

Hoe oud is Geppetto?

De schrijver van Pinokkio is Carlo Collodi. Geppetto is een vriendelijke, oude houtsnijder van net twintig. Hij hakt Pinocchio uit een stuk betoverd hout en zodra hij dat doet, begint de pop de houtsnijder te misbruiken. Geppetto repareert liefdevol de benen van zijn pop en als resultaat groeit Pinocchio. De auteur van het verhaal van Pinocchio, Carlo Lorenzini, nam in 1881 het pseudoniem Carlo Collodi aan. Honderdveertig jaar geleden werd de pop Pinocchio geboren.

Source: i.cultureoeuvre.com

Charles Collodi

Charles Collodi was een Italiaanse schrijver, humorist en journalist die vooral bekend is geworden door zijn kinderfantasieroman De avonturen van Pinocchio. Collodi werd geboren als Carlo Lorenzini in Florence in 1826 en bracht zijn jeugd door op het Toscaanse platteland. Hij begon zijn literaire carrière als columnist voor politieke satire voor verschillende Florentijnse kranten. In 1881 publiceerde hij het eerste deel van The Adventures of Pinocchio, dat met groot succes werd ontvangen. Het verhaal vertelt de avonturen van een ondeugende houten pop die tot leven komt en zich moet leren gedragen om een ​​echte jongen te worden. Collodi stierf in 1890, maar zijn geliefde creatie blijft generaties lang kinderen en volwassenen vermaken.

Related Articles

Back to top button