die is gerold bij de chinees crypto

De centrale bank van China heeft een digitale yuan uitgerold, genaamd e-CNY, voor Olympiërs en bezoekers tijdens de Olympische Winterspelen in Peking. De digitale yuan-app kan nu worden gedownload in geselecteerde steden in China. We leggen uit hoe het werkt, wie het kan gebruiken en nog veel meer.

China lanceerde zijn proef digitale yuan op dinsdag 4 januari 2022. De digitale valuta werkt via een mobiele app, e-CNY, die in bepaalde steden kan worden gedownload. China is al begonnen met praktijkproeven voor de digitale valuta in een aantal steden, waaronder Shenzhen, Chengdu en Peking.

De digitale valuta van de centrale bank in China (CBDC), of digitale yuan, ziet de acceptatie met de dag toenemen, meest recentelijk in de transportsector. Naarmate de reikwijdte van China’s CBDC zich uitbreidt, heeft de private crypto-ruimte China dinsdagochtend lokale tijd zijn centraal ondersteunde digitale valuta (CBDC) voor het publiek uitgerold.

Source: img.yumpu.com

conferentie

Tijdens de recente DC Fintech Week-conferentie bracht Ripple-CEO Brad Garlinghouse het idee naar voren dat de Chinese president Xi Jinping open zou kunnen staan ​​voor het idee van een cyber-yuan. Dit komt niet als een verrassing, aangezien China al geruime tijd onderzoek doet naar de blockchain-technologie. Het land heeft zelfs een door de staat gesteund blockchain-bedrijf ontwikkeld, Blockchain Services Network genaamd. Deze maand is het bedrijf van plan om infrastructuur uit te rollen die het gebruik van de e-CNY als betalingsoptie op WeChat, een van China’s grootste sociale-mediaplatforms, mogelijk maakt. Een cyber-yuan geeft Peking de macht om de uitgaven in realtime te volgen, plus geld dat niet is gekoppeld aan het door de dollar gedomineerde wereldwijde financiële systeem. Dit zou grote gevolgen kunnen hebben voor de wereldeconomie als China deze munt zou invoeren.

Source: www.want.nl

Bitcoin

De centrale bank van China heeft een digitale yuan uitgerold, genaamd e-CNY. De virtuele valuta gebruikt dezelfde blockchain-technologie als Bitcoin. China lanceerde zijn proef digitale yuan op dinsdag 4 januari 2022. De digitale valuta werkt via een mobiele app, e-CNY, die vergelijkbaar is met de populaire cryptocurrency-portemonnee-app Coinbase. De People’s Bank of China (PBOC) heeft het voortouw genomen bij het werken aan de digitale yuan, een zogenaamde centrale bank digitale valuta (CBDC) die tot doel heeft China’s afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen. China heeft de nieuwe digitale yuan-app voor iOS en Android uitgebracht in binnenlandse app-winkels. Is e-CNY een soort Bitcoin? Nee, maar het is gebaseerd op blockchain-technologie.

Hoewel e-CNY geen cryptocurrency is zoals Bitcoin, is het gebaseerd op blockchain-technologie. Dit betekent dat transacties die met e-CNY worden gedaan, worden geregistreerd in een openbaar grootboek dat transparant en veilig is. tevens de

Source: images.fastcompany.net

Ethereum

The Merge, de langverwachte netwerkupdate over Ethereum die deze week zal plaatsvinden, zou een nieuwe manier kunnen bieden voor China’s blockchain Service Network (BSN)-platform om Ethereum (ETH), Ios, Tezos (XTZ), Nervos (CKB), NEO en IRISnet. China rangschikt Ethereum als de #1 blockchain. Bitcoin staat op #13, hetzelfde als Verge.

Maar als een organisatie zegt dat bitcoin in dezelfde rangorde staat als Ethereum, is dat een teken dat de eerste wint van de laatste. En dat is precies wat er gebeurt met het Chinese BSN-platform.

Ethereum 2.0 zal ‘s werelds op een na grootste cryptobeweging zien vanaf In augustus 2021 rolde Ethereum de EIP-1559 London Hard Fork-netwerkupgrade uit, die een nieuwe manier bood voor Bitcoin, Ethereum en kleinere munten die vrijdag na de People’s Bank of China en andere toezichthouders zeiden:

Source: miro.medium.com

Litecoin

Het verbod van de Chinese regering op cryptomining ondersteunt de lancering van een officiële digitale yuan. Dit komt omdat het minen van cryptocurrencies veel elektriciteit verbruikt, wat op de lange termijn niet houdbaar is. De digitale yuan zal efficiënter zijn en minder energie verbruiken. China werkt ook samen met andere landen om het gebruik van de digitale yuan te promoten.

Related Articles

Back to top button