band die hits scoorde met afrika en hold the line

De band Toto is een Amerikaanse rockband die hits scoorde met hun nummers “Africa” ​​en “Hold the Line”. De toetsenist van de band, David Paich, schreef het nummer “Africa” ​​en het werd uitgebracht op hun gelijknamige debuutstudioalbum uit 1978. Het nummer “Africa” ​​was een enorm succes voor de band en hielp hen een mainstream rockhit te scoren met “Stranger”. Het succes van de band ging verder met hun volgende hit, ” Hold the Line “, ook geschreven door Paich.

Source: i.ytimg.com

Toto

Toto is een Amerikaanse rockband die hits scoorde met “Africa” ​​en “Hold the Line”. Het succes van de band heeft geleid tot zes Grammy Awards en tal van meezingbare concerten. Toto’s muziek wordt beschreven als een mix van pop, rock en R&B. Het album Toto IV uit 1982 van de band bereikte nummer één in de Billboard 200-hitlijst.

Source: i.ytimg.com

Bandgeschiedenis

Toto is een Amerikaanse rockband die hits scoorde met “Africa” ​​en “Hold the Line”. De band werd opgericht in 1977 in Los Angeles. De huidige line-up van de band bestaat uit Steve Lukather (gitaar en zang), David Paich (keyboards en zang), Steve Porcaro (keyboards), Joseph Williams (zang), Simon Phillips (drums) en Leland Sklar (bas). De band heeft 17 studioalbums uitgebracht, waaronder hun debuutalbum, Toto (1978), waarop de hits “Hold the Line” en “Africa” ​​stonden.

Source: i.ytimg.com

Leden

Toto is een Amerikaanse rockband die hits scoorde met “Africa” ​​en “Hold the Line”. De huidige line-up van de band bestaat uit Steve Lukather (gitaar en zang), Jeff Porcaro (drums) en David Paich (keyboards). De band kwam in 1977 bij elkaar nadat de verschillende leden meespeelden op sessie-opnames voor andere artiesten. Met “Hold the Line” scoorden ze meteen een wereldwijde hit op hun eerste LP. De leden van Toto, vooral de extreem drukke drummer en “Africa” ​​co-schrijver Jeff Porcaro, speelden op een heleboel nummer 1 singles. Toto is misschien het meest bekend vanwege de nummer 1-hit Afrika, maar er was veel meer voor hen dan één grote hit. De band scoorde 10 top 40-hits in de Billboard Hot 100-hitlijst.

Source: i.ytimg.com

Muzikale stijl en invloed

Toto is een muzikale groep die hits heeft gescoord met de nummers “Africa” ​​en “Hold the Line”. De muziekstijl van de band is een mix van pop, rock, soul, funk, progressieve rock, hardrock, R&B, blues en jazz. Toto is invloedrijk geweest in de ontwikkeling van latere jazz, ritme en blues en rockmuziek.

Related Articles

Back to top button