band die hits scoorde met africa en hold the line

Toto is een Amerikaanse rockband uit Los Angeles, Californië. Gevormd in 1977, bestaat de huidige line-up van de band uit de broers Steve Lukather en Jeff Porcaro op gitaar en zang, David Paich op keyboards en zang, Mike Porcaro op bas en Joseph Williams op zang. Toto staat bekend om een ​​muzikale stijl die elementen van pop, rock, soul, funk, progressieve rock, hardrock, R&B en jazz combineert.

De band heeft 17 studioalbums uitgebracht en wereldwijd meer dan 40 miljoen platen verkocht. Ze hebben verschillende hits gescoord, waaronder “Hold the Line”, “Africa” ​​en “Rosanna”. Toto is drie keer genomineerd voor 12 Grammy Awards. In 2009 werden ze opgenomen in de Musicians Hall of Fame.

Source: i.ytimg.com

Toto

Toto is een band die hits scoorde met “Africa” ​​en “Hold the Line”. Het succes van deze twee nummers hielp de band zes Grammy Awards te winnen en een van de meest populaire rockbands aller tijden te worden. Toto’s muziek wordt gekenmerkt door pakkende melodieën, complexe arrangementen en onberispelijke muzikaliteit. Hoewel de band in de loop der jaren verschillende bezettingswisselingen heeft ondergaan, zijn ze doorgegaan met het produceren van kwaliteitsmuziek die fans over de hele wereld aansprak.

Source: media.npr.org

De vroege dagen

Toto was een band die bekend stond om hun hits “Africa” ​​en “Hold the Line”. Ze waren een zelfbenoemde “meest kritisch beschimpte band aller tijden”, maar ze slaagden er toch in om meteen een wereldwijde hit te scoren op hun eerste LP. De videoclip voor “Africa” ​​is een van de meest herkenbare nummers OOIT en is op veel verschillende manieren gebruikt. De band maakte een album met rockcovers van kerstliederen dat Lampshaded was toen de band een album maakte met rockcovers van kerstliederen.

Source: i9.ytimg.com

Het succes van Toto IV

Met het succes van “Africa” ​​klom het album begin 1983 aan beide zijden van de Atlantische Oceaan weer in de top 10. Het album won in 1983 zes Grammy Awards, waardoor de band de reguliere steun terugkreeg. Het succes van “Rosanna” en “Africa” ​​hielp Toto vier Top 10-hits te scoren, waarbij “Africa” ​​de enige hitparade van de band werd. De band was in 1978 direct een hit, met “Hold the Line” dat naar nummer vijf schoot. In 2008, toen gitarist Steve Lukather bevestigde dat hij Toto echt zou verlaten – en dus dat de band klaar was -, zei hij: “We waren nooit cool … Maar we waren iemands favoriete band.”

“Afrika”

De band Toto is een van de meest populaire en bekende muziekgroepen ter wereld. Ze scoorden hits met nummers als “Africa” ​​en “Hold the Line”, die voor veel mensen direct herkenbaar zijn. De band heeft zes Grammy Awards gewonnen en fans over de hele wereld genieten van hun muziek.

Related Articles

Back to top button